27 Şubat 2014 Perşembe

Fırında Mısır Unlu Tavuk Fileto Tarifi

Aniden misafiriniz geldiyse yada o gün çok yoruldunuz şu yemek işini basitleştirelim dediğinizde ve tabiki çalışan bayanlar için çok basit ama çok lezzetli bi tarif.
Bizim ailece çok sevdiğimiz bi lezzet malesef yapım aşamasındaki bazı resimler teknik aksaklıklardan dolayı gitti
:(((                                             
 Tekrar pişirdiğimde yapım aşamasındaki görüntüleri yayınlıycam.Bize gerekli olan malzemeler
-Tavuk fileto 
 -mısır unu    
 -tuz ve sıvıyağ
öncelikle kasapta ince ince tavuk göğüsleri kestiyoruz .
Eğer kendimiz keseceksek bütün tabakta aldığımız göğüs etini buzlukta biraz dondurup ince ince yatay olarak kesiyoruz.Yıkıyoruz süzüp tuzla ovalıyoruz .Ben bunu ilk başlarda tavada kızartarak yapıyordum baktım ki fırında hem aynı lezzet hem daha az yağ fırında karar kıldım siz tavadada yapabilirsiniz tamamen damak zevkinize kalmış.
tepsimizi yağlıyoruz yağı çok az koymayın yoksa çok yapışabilir.
Her iki tarafıda güzelce mısır ununa batırıp tepsimize diziyoruz .Dizme işlemi bittiğinde üstünede yağ gezdiriyoruz.
fırında sevdiğiniz yumuşaklığa gelene dek pişiriyoruz.
resim olmadan ne kadar anlatabildim ilemiyorum ama sonuç bu oluyo
çocuklar yanında biraz patates ve turşuyla bayılıyo ve tabiki ayran 
AFİYET OLSUNNNN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder