Nedendir bilmem her zaman yapmaktan ve yemekten çok hoşlandığım bi tarifi paylaşıcam sizlerle .Çoğu bayan bilir zaten bu tarifi.
Önce malzemeler .Bi blog açtığımda en zorlandığım noktanın tarif vermek olacağını biliyordum çünkü çoğu yemeği ve tarifi göz ve el kararıyla yapardım artık miktar vermek zorundayım :(
-3 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağından biraz eksik süt
-1 su bardağından biraz eksik yani 4te 3ü kadar diyelim sıvıyağ
-2 orta boy havuç
-1 çay bardağı ceviz içi
- 1 paket kabatma tozu ve vanilin
-2/5 bardak un (dikkatli koyalım un miktarı fazla yada az gelebilir bardak büyüklüğüne göre)
Ve bir tatlı kaşığı tarçın(isteğe ve miktara bağlı azaltılıp çoğaltılabilir ben biraz fazlaca seviyorum)
Önca şeker ve yumurtayı bi güzel çırpıp köpürtelim daha sonra süt ve sıvıyağı ekleyip mikserle tekrar çırpalım .Ardından unumuzu ekleyelim un karıştıktan sonra kabatma tozu ve vanilyayıda ekleyip çok çırpmadan karıştıralım.Ve rendelediğimiz havuçları,tarçını ve cevizinide ekleyip son kez karıştıralım ister benim gibi küçük kalıplara isterseniz kağıttan olan kek kalıplarına borcam yada kek kalıbınıza yani elinizde ne varsa kullanıp pişirin
Evet bu ölçülerden yaklaşık 20 adet çıkıyo azaltıp arttırmak tamamen size bağlı.Kalıplara yaklaşık olarak birbuçuk çorba kaşığı kek hamuru yeterli geliyok çok doldurmamak gerek şekli bozuk olabiliyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder