27 Şubat 2014 Perşembe

Pirinçli zeytinyağlı Yer elması tarifi

Evet ilk zeytinyağlı tarifi sonunda sizlerle,neden ilk başta yerelması oldu denk geldi diyelim daha çok zeytinyağlı tariflerimiz olucak malum bahar geliyo doğru düzgün kış yaşanmamışken.
   Blog yazmak yayınlamak yeni tarifler eklemek blogları izlerken ne kadar basit gözüken bişiymiş.Meğer çokça zaman ve özveri isteyen biişmiş.Aman resim güzel çıkmadı şöyle yapsam daha güzel yok beğenmedim kaldırıyım inanın yazı tipini seçmek bile saatler alıyo bazen helede benim gibi kararsızsanız :))))
   Gelgelelim yemeğimizin tarif kısmına    
     Malzemeler:
   -yarım kilo yerelması
   -2 tane orta boy havuç
   -1 tane orta boy sağan 
   -yarım çay bardağı pirinç
   -sızma zeytinyağı tuz şeker ve limon
 malzemelerdende anlıycanız üzere oldukça sağlıklı biyemek tabi tadı her damak tadına uymuyor yer elmasının tadı enginara yakın ve sağlık için büyük bi nimet.
 Önce yer elmalarını soymakla başlıyalım.Dikkat etmemiz gereken limonlu suyu hazır bulundurmak soyduğumuz yer elmalarını hemen suyun içine atmak.                                                                                                                                                                                                                                                                                                              
                                                                                            Sonrasında havuçları ve soğanı dograyıp havuçları daire soğanıda önce yarımay
sonrasında onuda ikiye bölüp doğrayalım ve soğanla havucu biraz soteleyelim.Havuç diri kalıyo yoksa.Soteledikten sonra yer elmalarını ve pirinci ekleyelim.Üzerine bi çay kaşığı tuz yarım tatlı kaşığı şeker yarım limonunda suyunu ekleyelim.Bir yada bi buçuk su bardağı ilave edip yer elmaları yumuşayana kadar pişirelim.Ben biraz diri sevdiğim için çok pişirmedim.
                                                  Dediğim gibi tadı enginara yakın ve çok sağlıklı alternatif bi zeytinyağlı çeşidi.İlk denemede tadı hoşunuza gitmeyebilir ama denedikçe alışıp seveceğiniz bi tat.AFİYET OLSUNNNNNNNNN                                                                                          

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder